Cu toții iubim baloanele. Le folosim la zile de naștere, la petreceri și ocazii, dar pe câtă bună dispoziție ne aduc, pe atât sunt de dăunătoare mediului înconjurător dacă nu sunt folosite corect.
Casacubaloane.ro, compania care pune la dispoziție o gamă largă de baloane pentru toate ocaziile îndeamnă la responsabilitate și grijă față de mediul înconjurător și propune câteva soluții de refolosire a materialelor acestora și de reciclare.
Una dintre cele mai bune soluții pentru a vă asigura că baloanele nu vor zbura în atmosferă este atașarea unei greutăți pentru fiecare balon înainte de a zbura în aer liber. De asemenea, pentru buchetele de baloane, acestea ar trebui legate individual de greutate deoarece în cazul în care acestea se desprind accidental, acest lucru va face ca ele să plutească separat.
O altă modalitate de reciclare este apelarea la servicii de specialitate cum ar fi: https://localizare.hartareciclarii.ro/ care îți pun la dispoziție harta centrelor de reciclare din România.
Ce facem cu baloanele Folie/Mylar?
Acestea sunt confecționate dintr-un material plastic sau nailon care deși este reciclabil, nu se biodegradează. De aceea, se recomandă refolosirea lor atunci când este posibil întrucât se pot reumfla și reumple cu heliu de mai multe ori.
Pentru a putea fi refolosite se recomandă eliberarea heliului sau aerului din interior, iar la următoarea folosire se introduce duza cu heliu în supapă și pot fi umflate din nou.
O alternativă mai responsabilă
Recomandăm utilizarea de baloane cu procentaj de 100% latex pentru că acestea sunt biodegradabile, latexul fiind un cauciuc natural, care este colectat de la arborii de cauciuc Hevea Brasiliensis și care provin din plantații sustenabile din pădurile tropicale.
Baloanele din latex se descompun aproximativ la aceeași viteză ca o frunză de stejar, iar testele recente de biodegradabilitate au confirmat că baloanele de cauciuc natural se biodegradează aproximativ 90% în decurs de 2 ani.
Pentru a ajuta la descompunerea lor se recomandă tăierea în bucăți mai mici, dar își pot găsi uzul și în viața de zi cu zi:
- Pot fi tăiate și folosite ca elastice
- Pot fi folosite pentru a sigila un borcan sau o sticlă fără dop
- Poți acoperi cu balonul o vază sau un ghiveci în care ții o plantă
- Pot fi umplute cu apă și băgate la congelator, pentru a fi folosite ca recipiente de răcire pentru drumeții, pescuit, iarbă verde
- Dacă sunt dezumflate cât mărimea pumnului, pot fi folosite în loc de mingiuțele antistres.
Așadar, data viitoare când intenționați să cumpărați baloane, nu uitați de aceste sfaturi și fiți atenți cum le utilizați pentru a proteja mediul înconjurător.